Eigenaar de Groene Agri ziet na brand hulp uit alle hoeken: 'Heel dankbaar daarvoor'

RUTTEN • Di 2 januari 2024 | 20:35 • Dinsdag 2 januari 2024 | 20:35

De eigenaren van De Groene Agri in Rutten zijn dankbaar voor de hulp die ze hebben gekregen na de grote brand van dinsdagochtend. Zo konden de medewerkers meteen worden opgevangen in de kerk in het dorp. Daar werd door vrijwilligers ook voor eten en drinken gezorgd.

Rond 08:00 uur brak er brand uit in één van de loodsen. De brandweer schaalde meteen groot op en was de hele dag bezig om het vuur te bestrijden. Ook moesten omwonenden ramen en deuren sluiten en werden speciale brandweervoertuigen opgeroepen.

Geen gewonden
"Gelukkig hebben onze bhv'ers adequaat gereageerd", vertelt Arianne de Groene van De Groene Agri in een reactie. Alle medewerkers waren daardoor op tijd buiten en er is niemand gewond geraakt.

"Een deel van De Groene Agri moeten we als verloren beschouwen"

— Arianne de Groene

Naast hulp van de kerk krijgt het bedrijf ook uit andere hoeken steun, vertelt De Groene. "Daar zijn we heel dankbaar voor."

Volgens De Groene Agri is de schade beperkt gebleven door het snelle opschalen van de brandweer. Die werkte volgens het bedrijf ook goed samen. Hoe groot de schade exact is, is volgens het agrarische bedrijf nog niet te zeggen. "Een deel van De Groene Agri moeten we als verloren beschouwen", verwacht Arianne de Groene. De exacte omvang moet de komende dagen duidelijk worden. Het bedrijf is van plan om de loodsen weer op te bouwen.

Bijeenkomst in het dorpshuis
Omwonenden konden dinsdagavond met elkaar in gesprek in dorpshuis Het Klavier. De eigenlijk geplande nieuwjaarsreceptie van dinsdag is uitgesteld vanwege de brand, maar Dorpsbelang Rutten wilde wel de mogelijkheid bieden om samen te komen.

Veel inwoners hebben een baan bij De Groene, vertelt voorzitter Wilco Weultjes van Dorpsbelang Rutten. De brand heeft volgens hem dan ook veel losgemaakt in het dorp. "Ja dat heeft natuurlijk wel z'n weerslag als zoiets gebeurt." Uiteindelijk kwamen zo'n vijftien inwoners kwamen naar de bijeenkomst.

Dorpsvoorzitter Wilco Weultjes

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel