Schaatsers door onbetrouwbaar ijs Oostvaardersplassen gezakt

FLEVOLAND • Wo 10 januari 2024 | 14:11 • Woensdag 10 januari 2024 | 14:11

Staatsbosbeheer waarschuwt dat het ijs op de Oostvaardersplassen nog veel te dun is om er veilig over te kunnen schaatsen. Woensdagochtend bonden de eerste mensen de ijzers onder om een ronde te maken bij het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer aan de Kitsweg in Lelystad.

Volgens boswachter Rosan op den Kelder is het niet verantwoord om nu te gaan schaatsen. Ze ontraadt het dan ook met klem. Volgens haar zijn er al meerdere mensen door het ijs gezakt.

Het ijs kan ondanks de vorst van de afgelopen dagen niet goed aangroeien omdat het waterpeil in het oostelijk deel van het moeras verlaagd wordt. Het water stond door de regenval de laatste weken erg hoog.

Staatsbosbeheer verbiedt het schaatsen niet, want het is een eigen verantwoordelijkheid, aldus de boswachter. De omstandigheden worden er volgens haar de komende dagen niet beter op. Donderdag treedt de dooi alweer in.

Lees ook: Op deze Flevolandse banen kun je wel terecht

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel