Cameratoezicht bij appartement in Parkwijk waar explosief ontplofte

ALMERE • Do 11 januari 2024 | 17:30 • Donderdag 11 januari 2024 | 17:30

Bij een woning in de Almeerse Parkwijk komt tijdelijk cameratoezicht vanwege een explosie in december. Dat gebeurt omdat de kans op herhaling groot is, zegt de gemeente Almere.

Het toezicht is ingesteld bij een appartement aan de Bolacaciahof. Bij de woning ontplofte op 27 december een explosief waardoor brievenbussen en deurbellen uit de gevel van het appartementencomplex werden geblazen.

Ook raakten zo'n tien huizen in de omgeving zwaar beschadigd. Bewoners moesten tijdelijk hun huis uit. Om de veiligheid in de omgeving te handhaven is het cameratoezicht ingesteld tot 12 april, heeft de gemeente besloten.

Appartement nog een maand op slot
Een dag na de explosie werd het appartement aan de Bolacaciahof voor twee weken gesloten. Dat gebeurde omdat het explosief mogelijk bedoeld was voor het appartement, liet de gemeente toen weten.

Donderdag werd duidelijk dat het huis nog een maand gesloten blijft. Dat is besloten met oog op de veiligheid van bewoners en omwonenden, liet burgemeester Van der Loo weten.

De recherche heeft de zaak in onderzoek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel