Verkeerslichten en rotondes bij afritten A6 bij Emmeloord

EMMELOORD • Vr 12 januari 2024 | 8:44 • Vrijdag 12 januari 2024 | 8:44

Twee afritten van de A6 bij Emmeloord moeten veiliger worden waarbij het verkeer sneller kan doorrijden. Bij de afslag De Munt (bij Van der Valk) moeten verkeerslichten komen en bij de afslag Emmeloord (bij de carpoolstrook) moeten rotondes aangelegd worden.

Dat voorstel doet het college van burgemeester en wethouders van Noordoostpolder aan de gemeenteraad. De maatregelen moeten ervoor zorgen voor minder ongelukken en minder opstoppingen van het verkeer. Het college verwacht dat de problemen in de toekomst toenemen omdat Emmeloord groeit, met de bouw van nieuwe woningen en de aanleg van industrieterreinen.

De gemeente en de provincie Flevoland willen samen 2,5 miljoen euro uittrekken voor de herinrichting, die in 2027 klaar zou moeten zijn. Daarvan trekt de provincie het meeste geld uit: 1,9 miljoen. De gemeenteraad van Noordoostpolder moet plan en budget nog goedkeuren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel