OM: moeder familiedrama Almere probeerde ook andere kind om te brengen

ALMERE • Vr 19 januari 2024 | 20:32 • Vrijdag 19 januari 2024 | 20:32

De vrouw die deze week in Almere Haven werd opgepakt voor het doden van haar kind, zou ook haar andere kind hebben geprobeerd om het leven te brengen. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie, dat de Almeerse verdenkt van moord en poging tot moord. De rechter-commissaris heeft vrijdagmiddag bepaald dat de 28-jarige vrouw 14 dagen langer vastgehouden mag worden.

De hulpdiensten gingen dinsdagavond laat naar een woning aan de Bovenloop voor de reanimatie van een kind. Ondanks inspanningen van de hulpverleners overleed het kind ter plaatse.

Woensdag was al bekend geworden dat bij het incident in de woning een tweede kind gewond was geraakt. Inmiddels is dus duidelijk geworden dat de opgepakte moeder ook voor deze verwondingen verantwoordelijk gehouden wordt.

Het is nog steeds onduidelijk wat er zich in de woning heeft afgespeeld. Ook zijn de leeftijden van de kinderen niet bekendgemaakt. Er zou niemand anders in het huis zijn geweest toen het drama zich voltrok.

Buurtbewoners reageerden deze week geschokt op het familiedrama. Volgens sommigen van hen zou het gaan om een baby die is omgekomen en een klein kind dat gewond is geraakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel