Maanden na vondst lichaam nog geen duidelijkheid over dood Alex van Cittert

LELYSTAD • Zo 21 januari 2024 | 13:49 • Zondag 21 januari 2024 | 13:49

Ruim zeven maanden na de vondst van het stoffelijk overschot van Alex van Cittert in Lelystad is er nog geen duidelijkheid over zijn dood. Dat meldt een woordvoerder van de politie. Het onderzoek loopt nog steeds, maar er zijn nog geen updates.

Eind mei 2023 werd een zeil met botten gevonden bij een bedrijf op industrieterrein Oostervaart in Lelystad. Dat gebeurde tijdens graafwerkzaamheden. Dagenlang deed de politie onderzoek naar de menselijke resten. Er werd rekening gehouden met een misdrijf.

Ruim twee weken later, op 12 juni, bleek dat de botten afkomstig zijn van de Amsterdamse Alex van Cittert. Hij werd in februari 1999 als vermist opgegeven. Hij zou nu 62 jaar oud zijn geweest. Zijn vermissing werd nooit opgelost en werd daarmee een cold case zaak.

Op donderdag 15 juni werd opnieuw onderzoek gedaan op de vindplaats van de botten. De politie hoopte toen voorwerpen of persoonlijke spullen van het slachtoffer te vinden die duidelijkheid moesten scheppen over de omstandigheden van het overlijden. Of er nieuwe sporen waren gevonden, kon de politie toen niet zeggen.

Onderzoek zal nog even duren
De politie had destijds al wel meer informatie over de vindplaats van het stoffelijk overschot. De locatie was rond de vermissing van Van Cittert mogelijk in gebruik door een motorclub. Dat hoorde de politie toen van meerdere tipgevers. Ook zou Van Cittert mogelijk betrokken zijn bij criminele activiteiten.

De familieleden van de Amsterdammer zijn al jaren naar hem op zoek. in 2001 spraken ze met dagblad De Telegraaf. Toen vertelden ze dat ze zelfs naar Thailand zijn gereisd om hem te zoeken. Ook werd in het tv-programma Vermist meerdere keren aandacht besteed aan de zaak.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er op dit moment niets nieuws te delen is. De verwachting is dat het onderzoek nog even zal duren. Mochten er updates zijn, dan meldt de politie dat actief, aldus de woordvoerder.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel