Zorgen in Dronten over jeugdzorg na opstappen Almeerse wethouder

FLEVOLAND • Di 30 januari 2024 | 11:54 • Dinsdag 30 januari 2024 | 11:54

Het opstappen van de Almeerse wethouder Roelie Bosch en de voorgenomen bezuinigingen op de jeugdzorg in Almere baren de politiek in Dronten zorgen. De gemeentes werken namelijk nauw samen op het gebied van jeugdzorg. Almere heeft de taak om ook de zorg in te kopen voor Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Urk.

De fracties van het CDA en Dronten Sociaal willen weten of er gevolgen zijn voor de jeugdzorg aan jongeren die in Dronten wonen. Daarom hebben de fracties vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Dronten. Die worden donderdag besproken in de raadsvergadering.

De partijen vragen zich verder af welke effecten het vertrek van wethouder Roelie Bosch in Almere heeft voor de regionale afspraken over bijvoorbeeld de inkoop en aanbesteding van de jeugdzorg.

Bezuinigen en ontslag
Op donderdag 24 januari werd bekend dat Almere een deel van haar financiële tekorten (totaal 47 miljoen euro) wil opvangen door te bezuinigen op de jeugdzorg.

Diezelfde dag diende wethouder Roelie Bosch tijdens een extra ingelaste raadsvergadering geëmotioneerd haar ontslag in. Als reden gaf ze aan dat ze geen steun bij de coalitie heeft voor haar plannen om te bezuinigen op de jeugdzorg.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel