Bouwkavels Oosterwold fors duurder

ALMERE • Vr 2 februari 2024 | 9:55 • Vrijdag 2 februari 2024 | 9:55

Mensen die een huis willen bouwen op een kavel in Oosterwold in Almere zijn binnenkort een stuk duurder uit. Een vierkante meter grond kost vanaf 1 maart 167 euro. Dat is 42 euro meer dan nu.

De forse prijsstijging van ruim 33 procent is volgens de gemeente het gevolg van een toename van het aantal verkochte bestaande koopwoningen in het gebied. De prijzen van de woningen blijken een stuk hoger te liggen dan eerder werd aangenomen. Daarmee is het volgens onafhankelijke taxateurs logisch om de grondprijs evenredig te laten stijgen.

De prijzen in Oosterwold zijn overigens nog steeds lager dan in andere wijken in Almere, zoals Nobelhorst en Vogelhorst. Dat heeft er mee te maken dat de bewoners in Oosterwold meer zelf moeten doen bij de inrichting van hun omgeving.

De wijk moet uiteindelijk plaats gaan bieden aan 15.000 woningen. Twee derde van het gebied is gereserveerd voor (stads)landbouw en openbaar groen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel