Wel of geen commerciële vluchten, verkeersleiding wil hoe dan ook op Lelystad Airport blijven

LELYSTAD • Za 3 februari 2024 | 19:56 • Zaterdag 3 februari 2024 | 19:56

Landelijke Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) roept het nieuwe kabinet op luchtverkeersleiders te blijven houden op Lelystad Airport, ook als het vliegveld niet voor commerciële vluchten opengaat. Volgens LVNL hebben ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbetering van de veiligheid op het vliegveld. Die veiligheid willen ze in de toekomst blijven garanderen.

De luchtverkeersleiding kwam in 2019 op het vliegveld. Die leiding was nodig om te zorgen dat het vliegveld open zou kunnen voor commerciële luchtvaart. Deze week nam de Tweede Kamer een motie aan waarin zij de wens uitspreken dat het vliegveld niet voor die vluchten opengaat.

Schiphol
LVNL wil dus op het vliegveld blijven vanwege de veiligheid, onder meer vanwege de vertrek en naderingsroute voor het vliegverkeer van en naar Schiphol die dichtbij de luchthaven liggen. Om al deze verkeerstromen veilig te blijven afhandelen, is LVNL van mening dat ook in de toekomst luchtverkeersleiding essentieel blijft.

Op dit moment werken 24 luchtverkeersleiders en assistenten op het vliegveld. In totaal waren er afgelopen jaar meer dan 75.000 vliegtuigbewegingen op het vliegveld.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel