Plannen voor de sport in Lelystad komen nu in een stroomversnelling

LELYSTAD • Wo 7 februari 2024 | 5:45 • Woensdag 7 februari 2024 | 5:45

Sportwethouder Rinze Broekema wil snel een aantal acties ondernemen om de sportvisie die de gemeente vorig jaar heeft vastgesteld uit te laten komen. Dat zei hij dinsdagavond tijdens een commissievergadering over dit onderwerp. In de sportvisie wordt uiteengezet hoe Lelystedelingen goed kunnen sporten en bewegen. "Ik heb goed geluisterd naar u en ik wil zo veel mogelijk antwoorden geven. U wilt graag meters maken, ik wil dat ook."

De eerste keer dat dit onderwerp in de raad besproken werd, was de wethouder afwezig door ziekte. Gymleraren van Porteum spraken toen in en gaven aan dat er te weinig gymzalen zijn voor alle leerlingen. De vervanger van Broekema, Dennis Grimbergen, gaf toen aan dat er volgens de berekeningen voldoende capaciteit is. Hierover zijn Porteum en de wethouder met elkaar over in gesprek.

Die avond kwam ook aan de orde dat volgens sportwethouder Rinze Broekema geen tijdelijke sporthal nodig is. Kort daarna nam onder anderen Ruud Peltzer namens verschillende sportclubs contact op met Omroep Flevoland. Hij gaf aan dat de huidige sporthal 't Kofschip aftands en vies is en dat er zo snel mogelijk een nieuwe sporthal moet komen.

Lees ook: Sportclubs helemaal klaar met aftandse en vieze sporthal: 'Het doet zeer'

Vaker informeren
Dat de wethouder en het Sportbedrijf sindsdien niet stil hebben gezeten is duidelijk. De vieze sporthal is schoongemaakt, de verlichting is gemaakt en ook de Dixie die voor de hal lag is opgeruimd. Daarnaast gaf de wethouder dinsdagavond een presentatie over wat er al is gedaan met de sportvisie en wat er nog gaat gebeuren. Ook gaf hij aan voortaan de raad vaker te zullen informeren over de ontwikkelingen.

Eén van de acties is dat er sinds dinsdag een raadsvoorstel van de wethouder ligt over de eerder beloofde nieuwe sporthal met daarin ook een voorstel over een tijdelijke sporthal. Deze zal binnenkort worden besproken in de gemeenteraad. Ook is er een voorstel gemaakt voor het skatepark dat in mei 2022 al is toegezegd en waar 600.000 euro voor is gereserveerd. Daar moet de gemeenteraad opnieuw een besluit over nemen.

Sportcoaches
Naast deze ontwikkelingen worden ook buurtsportcoaches ingezet om bijvoorbeeld met mensen te gaan wandelen. Verder is er een sportspullenbank opgezet en wordt het jeugd- en volwassenenfonds uitgebreid. Dat zorgt ervoor dat mensen met een laag inkomen toch kunnen sporten.

Gaat dit ervoor zorgen dat de doelen in de sportvisie behaald worden? Broekema: "We gaan stap voor stap Lelystad meer in beweging krijgen. Elke sporter zal zeggen dat je altijd hoog moet richten, deze wethouder sport gaat voor niks minder dan dat."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel