Moeder en dochter ruziën om hondje Thezz: dochter mag dier houden

DRONTEN • Wo 7 februari 2024 | 14:28 • Woensdag 7 februari 2024 | 14:28

Na een slepende ruzie tussen een moeder en dochter uit Dronten over de Tervuerense Belgische herdershond Thezz, is de viervoeter woensdag door de rechter opnieuw toegewezen aan de dochter.

Moeder en dochter claimden allebei de eigenaar van de hond te zijn. Maar de rechter vindt dat er genoeg bewijs is dat de dochter de hond heeft gekocht.

Eerdere rechtszaak
Eind november vorig jaar namen de twee vrouwen het ook al tegen elkaar op in de rechtbank. Moeder was toen net een paar maanden geleden verhuisd en had Thezz meegenomen. De dochter was het daar niet mee eens, dus spande zij een rechtszaak aan. De rechter gaf haar toen al gelijk en besliste dat de herder naar haar toe moest.

Moeder was het daar niet mee eens, hield de hond en tekende bezwaar aan. Zij zag zichzelf als de rechthebbende eigenaar, omdat ze in juni 2022 naar de fokker afreisde en 900 euro neertelde voor de toen acht weken oude pup. Maar dat ziet de rechter toch anders.

Mails geven doorslag
Doorslaggevend is wat hem betreft een mailwisseling tussen de moeder en haar voormalig advocaat waarin zij schrijft: "Mijn oudste dochter heeft haar eigenlijk gekocht" en "misschien is het in onze kwestie beter dat mijn dochter eigenaar is, ze is 18 inmiddels."

Naast deze mailwisseling ligt er ook een schriftelijke koopovereenkomst van 14 juni 2022, die de dochter twee dagen na het ophalen van Thezz bij de fokker ondertekende. Dit laatste wordt ook door de fokker onderschreven.

Dierenmishandeling
Maar de moeder denkt dat haar dochter en de fokker onder een hoedje spelen. De moeder zou in het verleden onterecht verdacht zijn geweest van dierenmishandeling.

Toen de fokker dit ter ore was gekomen, zou zij de koop met de moeder ongedaan hebben willen maken en de dochter een koopovereenkomst hebben laten tekenen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel