Drie opties voor nieuwe sporthal in Lelystad, daarnaast tijdelijke sportplek

LELYSTAD • Wo 7 februari 2024 | 17:36 • Woensdag 7 februari 2024 | 17:36

Een nieuwe sporthal in Lelystad zou tussen de 12 en 22 miljoen euro kosten. Sportwethouder Rinze Broekema heeft drie opties naar de gemeenteraad gestuurd. Tot een nieuwe hal klaar is, komt er een tijdelijke hal om in te sporten. Met dat plan hoopt de gemeente Lelystad een dreigend tekort aan sportruimte te voorkomen.

Van de drie opties gaat de voorkeur van het college van burgemeester en wethouders uit naar de grootste variant van 22 miljoen euro. In die hal zouden de meeste sportzalen gerealiseerd kunnen worden. Daarmee zijn dan genoeg sportplekken voor de scholen en de sportclubs in Lelystad.

Lees ook: Porteum en gemeente Lelystad gaan in gesprek over tijdelijke sporthal

Opblaashal
De gemeenteraad gaat later beslissen over de drie varianten. Dan wordt ook gekeken naar een tijdelijke sporthal.

Een paar jaar geleden stond in Almere een opblaashal. Dat zou ook in Lelystad kunnen, laat de wethouder weten. Toch heeft dat niet de voorkeur omdat het vandalisme-gevoelig is. De voorkeursoptie van het college is een tijdelijke hal die na afloop afgebroken wordt.

Lees ook: Plannen voor de sport in Lelystad komen nu in een stroomversnelling

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel