Geen flexwoningen, maar permanente bouw en tijdelijke school op sportveld SGL

LELYSTAD • Vr 9 februari 2024 | 7:19 • Vrijdag 9 februari 2024 | 7:19

In plaats van 200 flexwoningen wil de gemeente permanente woningen bouwen op het sportveld naast de SGL in Lelystad. Ook kan daar een tijdelijke school worden neergezet voor basisschool de Boeier. De school krijgt een nieuw gebouw, maar moet tot die tijd een ander onderkomen hebben.

Tot deze conclusie komt verantwoordelijk wethouder Grimbergen n.a.v. een onderzoek in samenwerking met Centrada. Het bouwen van flexwoningen die er maximaal 10 of 20 jaar mogen staan blijkt meer te kosten dan het op kan leveren. Zelfs met subsidie van de overheid.

Wethouder Grimbergen: "We zijn met Centrada tot de conclusie gekomen dat we bijna in dezelfde voorbereidingstijd en bouwtijd daar ook permanente woningen neer kunnen zetten. En wil je ook mooi kunnen bouwen en met kwaliteit, dan kiezen wij liever voor permanent."

Sportveld
Alle woningen moeten sociale huur-woningen worden. De wethouder verwacht dat Centrada gebouwen met een aantal verdiepingen neer wil zetten, maar misschien ook wat woningen met een eigen tuin. Op het terrein moet ook een deel van het sportveld blijven bestaan.

Naast deze permanente bebouwing komt de tijdelijke school die er volgens de wethouder ongeveer 3 jaar zal staan. "Dan moet alles meezitten. Dus met een uitloop periode reken ik op maximaal 4 jaar."

Moskee en CPO's
Naast dit gebied moet de nieuwe El Imaan moskee komen en er is ruimte gereserveerd voor de ontwikkeling van CPO's (collectief particulier opdrachtgeverschap, inwoners die gezamenlijk een woonwijk willen bouwen).

Voor de woningbouw van start kan, moet de gemeenteraad er eerst mee akkoord gaan. En dan hoopt de wethouder dat de woningen er zo snel mogelijk staan: "Misschien eind 2026 of begin 2027, maar dan moet alles meezitten."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel