Kunstwerken Sea Level en Aardzee dit voorjaar gerenoveerd

FLEVOLAND • Za 10 februari 2024 | 11:20 • Zaterdag 10 februari 2024 | 11:20

De landschapskunstwerken Sea Level en Aardzee in Zeewolde worden dit jaar gerenoveerd. De plannen voor de renovatie waren er al, maar nu heeft de provincie besloten er geld voor beschikbaar te stellen.

Sea Level, een grote betonnen muur die aangeeft hoe hoog het water zou komen zonder dijken, is in slechte staat. De verflaag is verweerd en delen van het beton laten los. Volgens stichting Land Art Flevoland is het daarom noodzakelijk dat er actie wordt ondernomen.

De muur wordt niet gerepareerd, maar helemaal opnieuw opgebouwd. Kunstenaar Richard Serra wilde dat graag en hij betaalt ook een groot deel mee. De studio van Serra stelt 1 miljoen euro beschikbaar. Dat is meer dan eerder was gepland. De provincie Flevoland levert de rest van het benodigde bedrag, 175.000 euro.

Er is ook geld beschikbaar gesteld voor de renovatie van landschapskunstwerk Aardzee. Dit grootste landschapskunstwerk van Nederland staat in het buitengebied van Zeewolde. Hier zijn onder meer plannen voor het vernieuwen van schelpenpaden, en opnieuw verven van twee bruggen.

Stichting het Flevo-landschap krijgt 225.000 euro van de provincie om de werkzaamheden uit te voeren. De twee zoons van de kunstenaar Piet Slegers zullen nauw betrokken zijn bij de renovaties.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel