Ziek raadslid dat uit de VVD is gezet, keert terug als eenmansfractie

LELYSTAD • Zo 11 februari 2024 | 19:09 • Zondag 11 februari 2024 | 19:09

Raadslid Danielle van der Raad keert 27 februari terug als eenmansfractie, na een conflict met de VVD-fractie in Lelystad. Van der Raad werd tijdens haar ziekteverlof uit die partij gezet, maar ze gaf haar zetel niet op. Op Instagram vertelt ze dat ze nog niet klaar is met haar werk als raadslid.

Van der Raad heeft last van Long COVID en nam daarom in november tijdelijk afscheid van haar functie bij de VVD. Begin december kreeg ze het nieuws dat ze niet meer terug hoefde te komen bij de partij. Het besluit verraste haar. "Ik had dit niet op dit moment op deze manier verwacht. Het valt me rauw op mijn dak", vertelde ze destijds.

Marco Boogaard, de fractievoorzitter van de VVD, concludeerde dat de fractie en Van der Raad niet op dezelfde lijn zitten. Hij hoopte dat zij haar zetel niet zou behouden.

Lees meer: VVD Lelystad zet ziek raadslid uit de fractie: 'Valt rauw op mijn dak'

NL Lelystad
Van der Raad's nieuwe partij heet Nieuwe Liberalen Lelystad en zal in grote lijnen het lokale VVD programma steunen. Als fractie wordt het raadslid bijgestaan door twee fractieassistenten. Een daarvan is ex-wethouder Madelon van Noort, toen namens Mooi Lelystad. Van de Raad is nog op zoek naar een tweede fractieassistent.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel