Een groot hotel bij Lelystad Airport mag alleen gebouwd worden als vliegveld opengaat

LELYSTAD • Wo 14 februari 2024 | 6:58 • Woensdag 14 februari 2024 | 6:58

Een nieuw Hotel Lelystad Airport mag gebouwd worden als de luchthaven ook groen licht krijgt voor uitbreiding. Dat zei wethouder Piet van Dijk tijdens een commissievergadering in de Lelystadse raad dinsdagavond. Met uitbreiding doelt hij op de komst van commerciële vluchten op het Lelystadse vliegveld. Een meerderheid van de Tweede Kamer gaf eind januari aan daar tegen te zijn.

Lange tijd was de toekomst van het huidige Hotel Lelystad Airport, dat in 2005 de deuren opende, onzeker. De toenmalige eigenaar verwachtte binnen niet al te lange tijd dat vakantievluchten vanaf de luchthaven zouden plaatsvinden. Maar die plannen bleven uit en dus kwamen er ook geen passagiers.

Als echt hotel doet het bestaande gebouw al lange tijd geen dienst meer. Leerling piloten, vluchtelingen en arbeidsmigranten vonden er onderdak. Totdat de Caransa groep, de huidige eigenaar van het pand, enkele jaren geleden, met bouwplannen bij de gemeente langs ging om fors uit te breiden. Dinsdagavond kregen ze groen licht. Ook gaat de groep akkoord met de aanpak van de gemeente.

Moeite met besluit
Een omwonende ondernemer - die bij Omroep Flevoland verder geen toelichting wil geven - heeft nog wel moeite met het besluit. Want het nieuwe hotel zou met een hoogte van meer dan dertig meter - en een stuk bos dat gekapt moet worden voor de bouw - niet passen binnen het geldende bestemmingsplan.

Maar volgens Van Dijk valt de opzet van een eventueel nieuw te bouwen hotel binnen de normen. Het wachten is nog op groen licht voor de uitbreiding van de luchthaven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel