Drugsdealers die dankzij Thuisbezorgd.nl werden gepakt moeten de cel in

ALMERE • Do 15 februari 2024 | 17:25 • Donderdag 15 februari 2024 | 17:25

De rechtbank in Lelystad heeft drie mannen uit Almere veroordeeld tot celstraffen tussen de 89 en 300 dagen. De mannen dealden drugs vanuit een drugspand aan de Veendamstraat in Almere.

Via Thuisbezorgd.nl kwam de politie hen op het spoor. Het bedrijf gaf namelijk op verzoek de nummers door waarmee op het adres vaak maaltijden werden bezorgd door de maaltijdbezorger. Die werden vervolgens afgeluisterd.

Loopjongens
De 46-jarige Yusuf B. kreeg de laagste straf van 89 dagen cel voor een maand lang handelen in drugs. De rechtbank ziet hem als een loopjongen.

De 37-jarige Sander van der W. is volgens de rechtbank ook een loopjongen. Hij zou zo’n acht maanden hebben gedeald. De rechtbank veroordeelde hem tot 300 dagen cel waarvan honderd voorwaardelijk.

Opdrachtgever
De 24-jarige Ilias de G, die als enige aanwezig was tijdens de rechtszaak twee weken geleden, is volgens de rechtbank de opdrachtgever en tussen augustus 2022 tot juli 2023 actief geweest als dealer. De rechtbank legde hem een straf op van 300 dagen, waarvan 143 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 180 uur.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een lagere straf van zes maanden cel waarvan 143 dagen voorwaardelijk naast de taakstraf van 180 uur. De rechtbank vindt een langer voorwaardelijk deel van de straf van belang als een stok achter de deur.

Wapenbezit
Ook zijn hem een groot aantal bijzondere voorwaarden opgelegd als het organiseren van een dagbesteding, een contactverbod met de medeverdachten, beginnen met begeleid kamerbewoning en hij moet iets aan zijn schulden gaan doen. Naast het dealen van drugs had hij een wapen in bezit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel