Defensie aast op grond Harderringweg, omwonenden ongerust

FLEVOLAND • Zo 18 februari 2024 | 20:22 • Zondag 18 februari 2024 | 20:22

Bewoners van de Harderringweg tussen Lelystad en Biddinghuizen zijn bezorgd over de toekomst. Defensie heeft hun woon- en werkgebied op het oog als mogelijke plek voor een nieuwe kazerne. De bewoners hebben in een zogenoemde zienswijze aan Defensie laten weten waarom hun grond niet opgeofferd mag worden. Ze willen namelijk niet weg, maar vooral de onzekerheid vinden ze erg vervelend.

“Even voor kerst kregen we een brief van de gemeente waarin stond dat Defensie wellicht iets wil met onze grond. Alles wordt dan even overhoop gegooid, maar we weten eigenlijk nog helemaal niets”, vertelt de ongeruste Hans Paalman.

Defensie heeft uitbreidingsplannen en is op zoek naar grond voor onder andere een munitiedepots en een megakazerne. Door het hele land zijn stukken grond aangewezen die geschikt zijn. Wat er waar gaat gebeuren is nog onduidelijk.

“We hebben nog niets gehoord van Defensie. Dat vind ik vreemd. Ik wil graag weten waarom ze nieuwe grond willen hebben en niet kunnen uitbreiden op oude locaties”, vertelt Maurice Prins. Ook Prins heeft een zienswijze gestuurd. De gemeente heeft al wel gepraat met de bewoners maar weet ook niet wat de plannen zijn.

Bewoners praten over onzekere toekomst

Boer Jan Remijn is geboren aan de Harderringweg en heeft de boerderij overgenomen van zijn ouders. Zijn zoons willen ook boer worden. “Ik weet nu niet waar ik aan toe ben. Ik kan niets, niet uitbreiden, alles staat stil. Ik wil heel graag duidelijkheid”, vertelt Remijn.

Na de zomer, of uiterlijk voor het eind van het jaar moet duidelijk worden wat er op welke plek gaat komen. De bewoners van de Harderringweg hopen voor die tijd al wel in gesprek te kunnen met Defensie.

De Harderringweg

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel