Drukbezette verloskundigen in NOP 'doen het liefste niks'

NOORDOOSTPOLDER • Di 27 februari 2024 | 6:01 • Dinsdag 27 februari 2024 | 6:01

Ze helpen per jaar bijna 500 baby's ter wereld te brengen, maar het liefst doen de medewerkers van Verloskundig Centrum Noordoostpolder juist niks tijdens bij een geboorte. Volgens verloskundige Kim Remmelink is een natuurlijke bevalling, waarbij een zwangere vrouw weinig hulp nodig heeft, namelijk de mooiste bevalling.

Collega Gea Reussing ziet dat steeds meer vrouwen in Noordoostpolder hun kind zo natuurlijk mogelijk geboren willen laten worden. Daarnaast is er ook een groep zwangeren die juist gebruik wil maken van alle nieuwe medische mogelijkheden en controles. Zij kiezen vaak voor een bevalling in het ziekenhuis, terwijl er van oudsher nog steeds veel thuisbevallingen in de polder plaatsvinden.

De praktijk waar Remmelink en Reussing werken zit sinds kort in een nieuw pand aan De Deel in Emmeloord. Daarin is ook een echopraktijk ondergebracht.

De geschiedenis van verloskunde in Noordoostpolder gaat terug naar 1984. Marieke Adrichem introduceerde het beroep toen als eerste. Komende week wordt het veertigjarige jubileum gevierd.

Lees ook: Eerste verloskundige in NOP moest plekje bevechten, maar: "Mijn missie is geslaagd!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel