Verloskundig centrum wil eerste zijn met lachgas bij thuisbevalling

NOORDOOSTPOLDER • Wo 28 februari 2024 | 6:01 • Woensdag 28 februari 2024 | 6:01

"We willen de eerste praktijk worden die bij thuisbevallingen lachgas kan aanbieden", dat zegt Gea Reussing van Verloskundig Centrum Noordoostpolder. Wat Reussing wil mag nu nog niet, maar ze hoopt dat daarin verandering komt, omdat het voordelen biedt bij geboortes.

De verloskundige heeft het over de medische toepassing van lachgas, en niet over de recreatieve manier waarop het tegenwoordig door jeugd wordt gebruikt. Bij bevallingen zorgt lachgas voor pijnbestrijding en ontspanning waardoor er bij de vrouw gemakkelijker essentiële hormonen vrijkomen.

De praktijk waar Reussing werkt, heeft inspiratie opgedaan in onder meer Scandinavië. Medewerkers van het Verloskundig Centrum liepen daar een tijdje mee en waren verrast over de verschillende mogelijkheden.

In Noordoostpolder worden met hulp van elf verloskundigen een kleine 500 baby's per jaar ter wereld gebracht. Deze week bestaat verloskunde in dit gebied veertig jaar, dat wordt gevierd met een symposium en een open huis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel