Verkeerslichten of rotonde bij afrit A6: onderzoek moet duidelijkheid geven

EMMELOORD • Di 27 februari 2024 | 16:42 • Dinsdag 27 februari 2024 | 16:42

Een onderzoek moet uitwijzen of verkeerslichten gaan helpen bij de doorstroming op afslag De Munt in Emmeloord. Dat heeft de gemeenteraad van Noordoostpolder maandagavond besloten. Bij de afslag vlakbij het Van der Valk hotel moeten over drie jaar verkeerslichten staan, maar de raadsleden twijfelen of dat de beste oplossing is.

Afritten De Munt en Emmeloord-West moeten worden aangepakt vanwege de toenemende verkeersdruk, vinden provincie en gemeente.

Zij willen verkeerslichten plaatsen bij de afslag met de Muntweg en bij de andere afslag bij wokrestaurant Plaza6 moet een rotonde komen. Dat moet zorgen voor minder ongelukken en minder opstoppingen.

'Verkeerslichten, rotonde of andere opties'
Alleen zorgen verkeerslichten voor frustratie en voor sluipverkeer, stellen de raadsfracties van Politieke Unie en D66. Het idee is nu dat er een onderzoek komt waarin alle oplossingen voor afrit De Munt worden onderzocht. Het gaat dan om verkeerslichten, rotondes en varianten daarop.

Het rapport moet over drie maanden klaar zijn zodat de gemeenteraad een besluit kan nemen. De opknapbeurt van de afritten kost vooralsnog 2,5 miljoen euro, waarvan de gemeente Noordoostpolder 539.000 euro betaalt en de provincie de rest. De opknapbeurt moet in 2027 plaatsvinden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel