College weigert reactie te geven op vertrek wethouder Broekema

LELYSTAD • Do 29 februari 2024 | 12:20 • Donderdag 29 februari 2024 | 12:20

Het college van burgemeester en wethouders in Lelystad wil op geen enkele vraag antwoord geven omtrent het plotselinge vertrek van wethouder Rinze Broekema. Hij kondigde dinsdagavond zijn vertrek aan tijdens de raadsvergadering maar bleef vaag over de reden van zijn opstappen.

Omroep Flevoland heeft alle wethouders om een reactie gevraagd maar die willen allemaal niets zeggen. Net als de woordvoerder van de gemeente, verwijzen ze naar een persbericht dat de gemeente dinsdag heeft verstuurd.

Daarin staat alleen dat ze het besluit van Broekema respecteren, hem bedanken voor zijn inzet en hem voor de toekomst alle goeds toewensen.

De vertrokken wethouder zelf wilde na zijn mededeling dinsdagavond niet met de gemeenteraad en de pers praten. Hij liet het bij de uitleg dat zijn besluit de uitkomst was van een worsteling en dat hij het ambt niet kon invullen zoals hij dat wilde.

Rinze Broekema kondigt vertrek aan

Geen conflict met raad
In veel gevallen stapt een wethouder op, omdat hij het vertrouwen van de gemeenteraad kwijt is. Dit was volgens meerdere raadsleden hier niet niet het geval. Voor hen was het vertrek van de wethouder een grote verrassing,

Broekema verhuisde voor zijn wethouderschap met zijn gezin uit Rotterdam. Daar werkte hij onder meer als politiek adviseur voor minister Carola Schouten en staatsecretaris Paul Blokhuis. Hij gaf na zijn mededeling aan dat hij van Lelystad is gaan houden en zich op andere plekken zal blijven inzetten voor de stad.

Lees ook: Waarom stapte de Lelystadse wethouder Broekema op en hoe gaat het nu verder?

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel