Opvolger voor vertrokken Meerpaal-directeur Hans Maris is wethouder uit Friesland

DRONTEN • Do 29 februari 2024 | 14:00 • Donderdag 29 februari 2024 | 14:00

Janita Tabak is de nieuwe directeur van cultuurcentrum De Meerpaal in Dronten. Zij volgt vanaf 6 mei Hans Maris op, die afgelopen zomer vertrok. Tabak is nu nog wethouder in de gemeente De Fryske Marren.

De Meerpaal zegt dat Tabak veel bestuurlijke kennis en ervaring meeneemt op het werkterrein van De Meerpaal. Zo heeft zij op dit moment zowel welzijn als kunstfuncties in haar portefeuille als wethouder, die aandachtsgebieden zijn ook voor De Meerpaal belangrijk.

'Persoonlijke betrokkenheid'
"Daarnaast ervaart zij een sterke persoonlijke betrokkenheid bij datgene waar De Meerpaal voor staat: bijdragen aan een vitale samenleving door het effectief verbinden van activiteiten op het gebied van welzijn en cultuur, waarbij de Drontenaar centraal staat", valt te lezen in een persbericht.

Tabak zegt met een dubbel gevoel te vertrekken bij haar huidige baan waar ze twee jaar werkte. "Afscheid nemen doet pijn, maar ik ben dankbaar voor de plezierige samenwerking en de mooie momenten die we samen hebben meegemaakt."

Opvolger Maris
De voorganger van Tabak, Hans Maris, werkte in totaal vijf jaar bij De Meerpaal. Hij vertrok volgens de Raad van Toezicht vanwege privéomstandigheden.

Een jaar voor het afscheid van Maris zat de directeur lange tijd thuis na onrust binnen het bedrijf. Hij zou voor een onveilig werksfeer hebben gezorgd, waardoor zo'n dertig medewerkers vertrokken.

Op dit moment gaat het volgens de Raad van Toezicht goed in het bedrijf. "We hebben de weg uit die periode gevonden", vertelt Johan Bouwmeester, voorzitter van de Raad van Toezicht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel