Ultimatum verstreken: politie deelt beelden van stenengooiers

EMMELOORD • Za 2 maart 2024 | 11:01 • Zaterdag 2 maart 2024 | 11:01

De politie Noordoostpolder/Urk heeft beelden op sociale media gedeeld van een groep jongeren die een steen door de ruit gooide bij een vrouw met een verstandelijke beperking.

Dat gebeurde in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 februari aan de Visseringlaan in Emmeloord.

De bewoonster wordt volgens de politie al langere tijd getreiterd door jongeren, maar ze gingen deze keer een stap verder door een steen door de woonkamerruit te gooien.

Verband
Drie kwartier later werden er ook grote stenen door de ruit van een woning aan De Alpen gegooid. Toen er niet werd gereageerd, gooiden twee personen nog meer stenen naar de woning.

De politie vermoedt dat dezelfde groep jongeren daarvoor verantwoordelijk is en zoekt nu naar meer informatie over wie de verdachten zijn.

Ultimatum
Eerder had de politie al een oproep aan de jongeren gedaan om zich te melden. Als ze dat niet voor donderdag 22 februari deden, zou de politie de beelden openbaar maken.

Inmiddels is dat ultimatum verstreken. De jongeren hebben zich nog niet gemeld.

Bekijk hieronder de beelden van de politie:

Komende dinsdag om 15:30 uur behandelt de politie de zaak in een extra uitzending van Bureau Flevoland. Luister mee via radio, of kijk mee via de app van Omroep Flevoland of via de website.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel