Politie zoekt nog naar verdachte van overval Albert Heijn

LELYSTAD • Vr 8 maart 2024 | 13:20 • Vrijdag 8 maart 2024 | 13:20

De politie is opzoek naar een verdachte die donderdagavond een poging heeft gedaan om een overval te plegen bij de Albert Heijn in Lelystad Centrum. De man heeft het personeel bedreigd met een wapen en is later uit de winkel gevlucht.

Rond 21.45 uur liep de man de supermarkt aan de Neringpassage binnen. Daar bedreigde hij het personeel van de winkel met een wapen en eiste de inhoud van de kassa. De politie kan nog geen uitspraken doen over of er iets is buitgemaakt. Er raakte niemand gewond bij het incident.

Vervolgens is de man gevlucht op een mountainbike. De politie vermoedt dat de man met zijn fiets is vertrokken richting de Neringweg en daarna verder is gegaan naar de Lindenlaan.

Signalement
Op het moment van de overval droeg de verdachte gezichtsbedekking, waardoor zijn gezicht moeilijk zichtbaar was. De man heeft een normaal postuur en is rond de 1.80 meter lang. Hij heeft een lichte huidskleur, blond haar en is waarschijnlijk tussen de 20 en 30 jaar oud.

Eerdere incidenten
Het is niet de eerste keer dat deze Albert Heijn de dupe is geworden van een gewapende overal. In januari van 2023 kwam er al een man de winkel binnen die het personeel bedreigde met een mes. In de zomer van 2022 werd er weer met een mes gedreigd en werd er een onbekend bedrag uit de kassalade gepakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel