Flemming sluit Bevrijdingsfestival Flevoland af

ALMERE • Ma 11 maart 2024 | 16:58 • Maandag 11 maart 2024 | 16:58

Dit jaar zal Flemming het Bevrijdingsfestival in Almere op de Esplanade afsluiten. Samen met Claude, Son Mieux en Wende gaat hij op pad als Ambassadeur van de Vrijheid. Op zondag 5 mei 2024 vliegen deze artiesten in helikopters door heel het land. Dit jaar is het thema van het Bevrijdingsfestival 'Vrijheid vertelt: opmaat 80 jaar vrijheid'.

Ieder jaar organiseert het Nationaal Comité 4 en 5 mei het Bevrijdingsfestival. Sinds 1945 vieren we in Nederland op 5 mei de vrijheid. Met de oorlogen die momenteel in de wereld spelen en de verdeling in de maatschappij is het nog belangrijker om samen de vrijheid te vieren, vindt de organisatie.

In aanloop naar 5 mei maakt Claude een verhaal over de vrijheid. Flemming maakt een podcast over zijn Surinaamse roots. Son Mieux gaat in gesprek met een gevluchte Russische artiest en Wende verdiept zich in de vrijheid van meningsuiting. Hun boodschap zal tijdens de tour van 5 mei door heel het land gedeeld worden in hun muziek.

Vier de vrijheid in Almere
Jaarlijks worden de festivals door meer dan een miljoen mensen bezocht. Naast de optredens zullen er diverse activiteiten plaatsvinden. Zo zullen er Vrijheidsmaaltijden zijn waar bezoekers samen kunnen eten. De Bevrijdingsfestivals hebben een aantal financiële lastige jaren achter de rug. Door steun vanuit de Rijksoverheid kunnen alle veertien festivals komend jaar doorgaan.

De artiesten vliegen op Bevrijdingsdag per helikopter langs enkele van de gratis toegankelijke festivals. Iedere artist vliegt naar een andere provincie om daar een optreden te geven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel