Omwonenden vinden verkeerssituatie bij supermarkt Emmelhage onveilig

EMMELOORD • Di 12 maart 2024 | 16:57 • Dinsdag 12 maart 2024 | 16:57

Omwonenden van de supermarkt in de wijk Emmelhage in Emmeloord klagen over de verkeerssituatie daar. De drukke kruising bij de Poiesz wordt ervaren als chaotisch en gevaarlijk, met name voor fietsers.

De krappe inrit, kruisend verkeer en onduidelijke voorrangsregels zorgen volgens Marcel Boezerooij voor verwarring en mogelijk gevaar. Hij woont aan de kruising en zegt dat een fietsend meisje daar is aangereden door een auto.

Terwijl hij bij de kruising staat, omschrijft hij de huidige situatie voor verkeer dat naar de supermarkt wil afslaan. "Deze auto nu ook, die moet hier nu in. Je ziet hoe die draai is. Als je daar met je fiets staat te wachten, dat is gewoon zeer gevaarlijk en onhandig."

Extra drukte door school
Marcel Boezerooij heeft een rijschool en is daardoor dagelijks bezig met verkeersregels en verkeerssituaties. Hij zegt dat het vaak nog maar net goed gaat. De wijk heeft een appgroep waarin zorgen worden geuit over de huidige verkeerssituatie. De vrees is dat de drukte nog zal toenemen met de komst van een tijdelijke school achter de supermarkt, deze zomer.

CDA-raadslid Bert Geerts deelt de zorgen van de omwonenden en heeft vragen gesteld aan het college van B en W. "Soms op de tekentafel bedenk je iets en in de praktijk pakt het toch anders uit."

Alternatief
De bewoners hebben zelf een voorstel gemaakt voor een alternatieve verkeerssituatie, met een ingang naar de supermarkt aan de achterkant van het pand. Dat moet de kruising overzichtelijker, rustiger en ook veiliger maken.

Wethouder Linda Verduin van Noordoostpolder heeft met omwonenden gesproken. Ze heeft de situatie met eigen ogen bekeken en toegezegd dat de situatie versneld zal worden aangepakt.

Tijdens de commissievergadering maandagavond sprak ze de verwachting uit dat de werkzaamheden zijn afgerond voordat het kindcentrum deze zomer de deuren opent.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel