Vertrouwenscommissie geïnstalleerd: zoektocht naar nieuwe burgemeester begint donderdag

URK • Wo 13 maart 2024 | 7:07 • Woensdag 13 maart 2024 | 7:07

Op Urk is dinsdagavond de vertrouwenscommissie geïnstalleerd die op zoek gaat naar een nieuwe burgemeester. De oude, Cees van den Bos, maakte zijn termijn niet af en koos na drie jaar Urk voor de gemeente Goes.

Tijdens een bijzondere raadsvergadering ontving de commissaris van de Koning Arjen Gerritsen de profielschets uit handen van Jacob de Borst, voorzitter van de vertrouwenscommissie. Die profielschets is nagenoeg identiek aan die van vier jaar geleden.

De Borst is benieuwd naar de reacties: "Ik hoop op een energieke burgemeester die het ingeslagen pad dat we de afgelopen jaren hebben ingezet, voort gaat zetten. En dat die gevoel heeft voor de jeugd en daar ook mee om kan gaan. En dat die een burgervader of burgermoeder wordt bij gebeurtenissen waar blijdschap heerst maar ook waar droefheid heerst."

Ondermijning
Commissaris van de Koning Gerritsen stond tijdens zijn bijdrage stil bij het feit dat steeds meer burgemeesters in heel het land te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit en onveiligheid. Hij prees de inspanningen van Urk om daar wat tegen te doen.

"De gemeenteraad van Urk is daar heel uitgesproken over en maakt daar ook geld en middelen voor vrij. Het is belangrijk dat een burgemeester die daar een belangrijke rol in heeft, ook de steun van de raad heeft. Ik heb vanavond gemerkt dat dat op Urk wel snor zit", aldus Gerritsen.

Vanaf donderdag 14 maart kunnen sollicitanten hun brief sturen, drie weken lang tot 4 april. De vertrouwenscommissie gaat dan met de kandidaten in gesprek en uiteindelijk zal naar verwachting na de zomer de nieuwe burgemeester worden geïnstalleerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel