Jelle vergeet handrem en daardoor ligt z'n bus onder water: 'Nog maar een jaar oud'

URK • Wo 13 maart 2024 | 11:52 • Woensdag 13 maart 2024 | 11:52

Het is niet de eerste keer en het zal vermoedelijk ook niet de laatste keer zijn. Woensdagochtend rolde er opnieuw een voertuig het water van de Urker haven in. De bedrijfsbus ging rond 06.30 uur kopje onder. Er zat op dat moment niemand in. Rond 11.00 uur werd de Toyota geborgen. Volgens de eigenaar kan het voertuig als total loss worden beschouwd.

Jelle Hoorn van het gelijknamige tegelzettersbedrijf was woensdagochtend al vroeg op pad op weg naar een klus. Hij parkeerde zijn bus naast een tandartspraktijk aan de Westhavenkade waar zijn bedrijf ook werkzaamheden uitvoert: "Ik moest daar kort zijn om wat spullen op te halen, en zette de bus schuin weg. Wel in de versnelling, maar zonder de handrem erop. We liepen weer naar buiten en toen bleek de bus ineens weg."

Omdat het voertuig compleet kopje onder was gegaan, heeft een berger op het water de bus eerst met sonar moeten lokaliseren. Pas daarna kon een andere berger de bus onder veel belangstelling uit het water tillen. Daarbij kwam ook nog een duiker in actie om de hijsbanden aan de wielen vast te maken.

Verzekeringswerk
Hoorn heeft inmiddels contact met de verzekering opgenomen: "Jammer genoeg was de bus nog maar een jaar oud." Hij hoopt snel een vervangend voertuig te kunnen krijgen.

Eerder dit jaar rolde er ook al een bedrijfsbusje van de havenkade af. Op die plek lag op dat moment een sloep. Het busje belandde met de neus in het water. De ladder op het dak van het busje kwam op de sloep terecht en daarmee werd voorkomen dat de wagen in zijn geheel kopje onder ging.

Lees ook: Bestelbusje rijdt in haven Urk van kade af

Ook in eerdere jaren is het verschillende keren voorgekomen dat voertuigen in het water belandden. Door de schuin aflopende kade loopt het vergeten van de handrem vaak verkeerd af.

Vier jaar geleden reed een bejaarde man op een scootmobiel de haven in. Door een dappere reddingspoging van de toen 20-jarige Ruben Zeeman liep dat destijds goed af. Wel werden na dat incident op verschillende punten trapjes geplaatst, zodat eventuele drenkelingen makkelijker uit het water kunnen komen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel