Oude spulletjes krijgen tweede leven op circulaire markt op het voormalige Floriadeterrein

ALMERE • Za 16 maart 2024 | 17:25 • Zaterdag 16 maart 2024 | 17:25

Oude spullen niet weggooien maar er iets nieuws en duurzaams van maken en dat verkopen Dat kon vrijdag en zaterdag bij Circuloco op het voormalige Floriadeterrein. Daar werd in het kader van de Week van de Circulaire Economie een open huis gehouden.

In het pand van Circuloco werden de 'Twee Doldwaze Dagen' georganiseerd. Een markt met lokale ondernemers die van oude spullen nieuwe producten maken zoals kleding, sieraden, lampen, meubels en bier.

"Ik hergebruik allerlei vormen van textiel die afgedankt zijn", vertelt circulair ondernemer Ester van de Linde uit Lelystad. "Alles heeft waarde en ik maak van oude kleren nieuw kleren, maar ook sierraden."

Vaak ontstaan nieuwe producten door het toeval. Zo worden er bijvoorbeeld kimono's van oude bruidsjurken gemaakt omdat een ondernemer tweehonderd oude jurken kreeg aangeboden. En er wordt bier gebrouwen met oude broden, afkomstig van een supermarkt.

De circulaire maakindustrie wordt steeds populairder. Ziet ook ondernemer Mia Strik die onder andere tassen van oude reclamebanners maakt die op festivals werden gebruikt. "Ik denk dat mensen toch wat bewuster worden over wat ze kopen. Er is nu een groep die echt op zoek gaat naar circulair geproduceerde spullen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel