Almeerders kunnen meedenken over nieuw object op strand

ALMERE • Ma 25 maart 2024 | 16:45 • Maandag 25 maart 2024 | 16:45

Op het Almeerderstrand in Poort komt een nieuw object, genaamd ALMO. Hoe dat object eruit komt te zien of waar het zal komen te staan, dat mogen Almeerders samen bepalen.

Tijdens workshops, vragenlijsten en andere activiteiten op en rond het strand kunnen mensen de komende maanden meedoen. Het doel is dat ALMO in 2025 te zien is.

Het ontwerpproces wordt geleid door de Almeerse ontwerpers Dingeman Deijs en Jolle Roelofs, bekend als de Polderboys. Zij gaan het gesprek aan met de Almeerders, geven workshops en werken samen met bewoners en gebruikers van het strand.

de Polderboys

ALMO
Glijbaan of uitkijktoren
Wat ALMO wordt, dat kunnen de Almeerders zelf bepalen. Zo kan het een glijbaan, uitkijktoren, zwembad of een kunstwerk worden.

Deze maand staan er op het Almeerderstrand drie ALMO-picknicktafels, elk op een mogelijke locatie van het object. Hier kunnen mensen een vragenlijst invullen. Dat kan tot en met 7 april. Vijftig leerlingen van basisschool De Zeeraket hebben al ontwerpen gemaakt voor het object.

ALMO

Van alle ideeën die binnenkomen, kunnen in mei de eerste ontwerpen worden gemaakt. Vanaf juni worden deze samen getest, uitgeprobeerd en bijgeschaafd.

Naar verwachting wordt het ontwerp in oktober gepresenteerd, waarna vergunningen worden aangevraagd en de bouw of plaatsing van ALMO zal plaatsvinden.

Dit verhaal is gemaakt door Iris van Ree. Zij richt zich voor 1Almere op verhalen uit Almere. 1Almere en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel