Twee zwaargewonden bij ongeluk A6, snelweg urenlang afgesloten

LELYSTAD • Do 28 maart 2024 | 6:19 • Donderdag 28 maart 2024 | 6:19

Twee mensen zijn in de nacht van woensdag op donderdag zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de A6 bij Lelystad. Als gevolg daarvan was de snelweg tussen Lelystad Noord en Lelystad urenlang afgesloten. De twee zwaargewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Bij het ongeluk botsten een vrachtwagen en een personenauto op elkaar. Het lijkt erop dat de auto achter op de vrachtwagen is gebotst. Op beeldmateriaal is te zien dat de schade aan de auto groot is.

Naast de politie en ambulance werd ook de brandweer opgeroepen. Die moest één van de twee inzittenden uit de auto knippen. De oorzaak van het ongeluk is niet bekend.

Urenlange bergingswerkzaamheden
Na het ongeluk waren lange tijd bergingswerkzaamheden gaande. De weg was rond 07:00 uur weer volledig open.

Waarom het opruimen van de snelweg uren duurde kan een woordvoerder van Rijkswaterstaat niet zeggen. Wel is het bergen van een vrachtwagen altijd lastiger dan het bergen van een auto.

Tijdens de afsluiting werd automobilisten aangeraden om te rijden via Zwolle en Amersfoort over de N50, A28 en A1. Op de snelweg en op wegen in de omgeving ontstonden files.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel