Partycentrum ruilt grond met gemeente Urk en kan daardoor hotel ontwikkelen

URK • Do 28 maart 2024 | 22:06 • Donderdag 28 maart 2024 | 22:06

De Koningshof Party & Events op Urk heeft grond geruild met de gemeente en kan daardoor aan de slag gaan om een hotel te realiseren aan de Staartweg. Dat maakte wethouder Nathanaël Middelkoop donderdagavond bekend tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Middelkoop informeerde de raad over een overeenkomst die de gemeente woensdag heeft gesloten met het partycentrum. De gemeente krijgt grond aan de sportboulevard naast sporthal De Schelp.

De Koningshof krijgt in ruil een ander stuk grond, waarmee het een bouwvlak in de buurt van het Urkerbos in handen krijgt waarop een hotel kan verrijzen.

Startpunt voor plannen
Hoe groot het hotel moet worden en hoeveel kamers het zou (kunnen) krijgen, valt volgens de wethouder nog niet te zeggen. Volgens Middelkoop is de grondruil een startpunt voor het partycentrum om nu plannen te gaan ontwikkelen.

In het bestemmingsplan aan de Staartweg zat altijd al een optie om een hotel te bouwen, maar tot nu heeft De Koningshof daar nog geen gebruik van gemaakt. Volgens wethouder Middelkoop zit er nog wel een uitgebreid participatietraject met buurtbewoners aan te komen.

Onrust in de buurt
Voordat hij de grondruil aan de raad kon mededelen, had Jan Koffeman van Hart voor Urk namelijk al vragen gesteld omdat hij was benaderd door verontruste buurtbewoners. Die hadden geruchten gehoord dat het partycentrum met plannen voor een hotel bezig is. "Dit moet wel in goede samenspraak met de buurt gebeuren", benadrukte Koffeman.

Langgekoesterde wens
Een hotel op Urk is voor een deel van de plaatselijke politiek een langgekoesterde wens, zo concludeerde ook wethouder Middelkoop. In het verleden ging de discussie over een hotel met name over potentiële locaties. Een hotel aan de haven was daarbij voor een deel van de raadsfracties onbespreekbaar vanwege bezwaren rond de zondagsrust.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel