Andries Brands nieuwe griffier op Urk vanwege ziekte bij voorganger

URK • Vr 29 maart 2024 | 16:38 • Vrijdag 29 maart 2024 | 16:38

Andries Brands wordt per 1 mei griffier bij de gemeente Urk. Hij vervangt Rick Verhoef die na vijftien jaar noodgedwongen afzwaait. De gemeenteraad van Urk heeft donderdagavond met de aanstelling van Brands ingestemd. De nieuwe griffier is daarna meteen beëdigd.

Zijn voorganger Rick Verhoef was sinds 2009 griffier op Urk. Verhoef bereikte drie jaar geleden de pensioensleeftijd, maar besloot nog een tijdje in dienst te blijven. De afgelopen maanden moest hij door ziekte verstek laten gaan. Brands viel toen al in als interim-griffier.

Wat doet een griffier?
De griffie(r) is het secretariaat van de gemeenteraad. De griffie(r) helpt raadsleden bij het opstellen van voorstellen, amendementen, moties en raadsvragen. Ook stelt hij of zij de agenda voor de commissie- en raadsvergaderingen op.

Met het aanstellen van Brands is de griffie voorlopig weer op sterkte. Maar de Urker gemeenteraad wil wel dat de griffie minder kwetsbaar wordt, en de griffier moet daarom meer ambtelijke ondersteuning krijgen. Daar is volgens de gemeente inmiddels geld voor vrijgemaakt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel