Arie Slob naar Tweede Kamer over Lelystad Oost: 'Probleemgezinnen spreiden'

LELYSTAD • Wo 3 april 2024 | 10:40 • Woensdag 3 april 2024 | 10:40

Oud-minister Arie Slob die zich sinds eind vorig jaar inzet voor Lelystad Oost is woensdag samen met verschillende directeuren en burgemeesters naar Den Haag om aandacht te vragen voor probleemwijken in Nederland. Ze willen dat de Tweede Kamer en de formerende partijen ook in de toekomst financiële hulp blijven bieden.

De belangrijkste boodschap die Slob over Lelystad Oost wil brengen, is om te stoppen met het stapelen van probleemgezinnen in een wijk. Daardoor wordt het volgens hem alleen maar moeilijker om gezinnen te helpen. De voormalige minister wil dat de bewoners in een probleemwijk dezelfde kansen krijgen als bewoners in andere wijken.

Als probleemgezinnen in één wijk wonen, is het lastiger om de problemen op te lossen, aldus Slob. Er moet volgens hem gekeken worden naar wat er in andere wijken mogelijk is qua spreiding.

Gemaakte beloftes waarmaken
Volgens Slob is de financiering voor probleemwijken versnipperd. Er is de komende jaren nog geld beschikbaar gesteld, maar voor een deel stopt dat ook weer in de loop van 2025. Hij ziet graag dat de politiek blijft investeren en dat gemaakte beloftes worden waargemaakt in de begrotingen.

Slob heeft de afgelopen maanden al voor elkaar gekregen dat er meer financiering is gekomen voor het opknappen van de huizen in Lelystad Oost. De gemeenteraad heeft daar een bijdrage aan geleverd.

Daarnaast zet de voormalige minister zich in voor een betere samenwerking tussen bijvoorbeeld woningcorporaties, maatschappelijk werk en de politie.

Terugluisteren | In het programma Flevoland is Wakker spraken we met Arie Slob over zijn lobbywerk voor probleemwijken

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel