Allerkleinsten genieten van kunst tijdens 2turvenhoog festival: "Ze worden geprikkeld op een avontuurlijke manier"

ALMERE • Zo 7 april 2024 | 17:56 • Zondag 7 april 2024 | 17:56

De allerkleinsten hebben vier dagen lang kunnen genieten van allerlei vormen van kunst tijdens het 2turvenhoog festival in de Almeerse Kunstlinie. Het jaarlijkse evenement voor kinderen van 0 t/m 6 jaar trok duizenden bezoekers.

"Het is heel leuk dat ze kennis maken met theater. Zeker als het interactief is, is dat heel boeiend voor de kleintjes", concludeert een vader. Zijn vrouw vult aan dat ze het belangrijk vindt dat kinderen op een nieuwe manier leren kijken naar dingen. "Ze worden echt geprikkeld op een heel avontuurlijke manier."

Eén van de voorstellingen is 'Streep Wiel Rol' van theatermaakster en regisseur Diede Daalman. "Het is een abstracte voorstelling over lijnen, wielen en beweging. Het is een enorme eer om voor zoveel kinderen misschien wel hun eerste aanraking met theater te zijn geweest."

Jubileum
Het 2turvenhoog festival is voor de 25ste keer gehouden. Artistiek directeur Ingrid Wolff: "We hebben van kunst iets raars gemaakt, iets wat ver weg is. Maar eigenlijk laat ik door dit festival zien dat zelfs de jongsten die nog niet kunnen praten, kunnen genieten van kunst."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel