Opknapbeurt van drukke weg in Nagele laat nog twee jaar op zich wachten

NOORDOOSTPOLDER • Ma 8 april 2024 | 12:57 • Maandag 8 april 2024 | 12:57

De Schokkerringweg tussen Nagele en Schokland gaat niet dit jaar, maar pas in 2026 op de schop. Dat laat de provincie weten. De oorzaak is een vertraging in het verleggen van elektriciteitskabels omdat de uitbreiding van het stroomnet voorrang krijgt. Ook volgt er nog een oogstseizoen, zegt de provincie.

Het asfalt op de Schokkerringweg tussen Nagele en Schokland is na vijftien jaar aan vervanging toe. Om aan de huidige richtlijnen te voldoen moet de weg ook worden verbreed. Dat gebeurt aan de randen met ruwe stroken.

Ook moeten drempels in de weg komen te liggen, op de kruisingen met de Palenweg en Sluitgatweg. Die zijn bedoeld om de snelheid te remmen.

Een trajectcontrole komt er niet omdat het OM daarvoor geen ruimte ziet, zegt de provincie. Die wijst wel op de zogenoemde 'flexflitser' die meerdere keren per jaar langs de weg op Schokland staat.

Inhaalverbod
Nadat de weg is opgeknapt gaat er een inhaalverbod gelden tussen Nagele en Schokland. Borden in de berm wijzen daar dan op. Alleen het inhalen van landbouwverkeer mag dan nog vanwege de doorstroming van het verkeer.

De snelheid bij Nagele blijft na de opknapbeurt 80 kilometer per uur. Eerder vroegen bewoners van twee straten in het dorp om een verlaging naar 50 kilometer per uur. Dat ziet de provincie niet zitten. Die stelt dat op de Schokkerringweg een snelheid van 80 kilometer per uur past. Wie last heeft van het verkeer kan wel subsidie krijgen voor extra isolatie, gaf de provincie aan.

Op een later moment volgt nog groot onderhoud aan het andere deel van de Schokkerringweg, tussen Schokland en Ens. Die plannen worden nog uitgewerkt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel