Deze artiesten zie je dit jaar op het Bevrijdingsfestival in Almere

ALMERE • Ma 8 april 2024 | 16:26 • Maandag 8 april 2024 | 16:26

Rapper Bizzey, Douwe Bob en The Dirty Daddies: dat zijn artiesten die dit jaar optreden op het Bevrijdingsfestival in Almere. De organisatie van het festival heeft de eerste namen maandag bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat Vrijheidsambassadeur Flemming in Almere zal optreden.

Op de Esplanade in Almere Stad wordt zondag 5 mei vanaf 13:00 uur opgetreden. Naast bovenstaande artiesten is er een ruime selectie aan muzikanten voor liefhebbers van Nederpop.

Tijdens de XL-show Nederpop Allstars zijn er optredens van onder meer Henk Westbroek (Goede Doel), Erik Mesie (Toontje lager), Hans de Booij, Loïs Lane, Nol Havens (VOF de Kunst) en Alides Hidding (Time Bandits). De komende weken worden er nog meer namen bekendgemaakt.

Regionaal talent ook vertegenwoordigd
Naast muziek zijn er ook veel activiteiten die aansluiten op het thema van het festival. In de aanloop ervan zijn er diverse Vrijheidscolleges van bekende sprekers.

Ook is er veel aandacht voor de Vrijheidsmaaltijden op verschillende plekken in de provincie. Chefkok Sharon de Miranda zorgt ervoor dat de Vrijheidssoep kan worden genuttigd en bezoekers kunnen praten met veteranen.

De Songs For Freedom contest is ook terug, waarbij bands en muzikanten uit de provincie worden opgeroepen hún ode aan de vrijheid te laten horen, de winnaar speelt op 5 mei op het hoofdpodium.

Vrijheid vieren nog belangrijker
Ieder jaar organiseert het Nationaal Comité 4 en 5 mei het Bevrijdingsfestival. Sinds 1945 vieren we in Nederland op 5 mei de vrijheid. Met de oorlogen die momenteel in de wereld spelen en de verdeling in de maatschappij is het nog belangrijker om samen de vrijheid te vieren, vindt de organisatie.

Dit jaar wordt de 31e editie. Het thema is 'Vrijheid vertelt: opmaat 80 jaar vrijheid'. Ondanks de gestegen kosten, is het festival voor iedereen gratis te bezoeken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel