Werkzaamheden Boegdreef afgerond, omrijden niet langer meer nodig

ALMERE • Ma 8 april 2024 | 21:32 • Maandag 8 april 2024 | 21:32

Na vier weken verkeershinder zijn de werkzaamheden aan de Boegdreef in Almere afgerond. De dreef werd vanaf 10 maart in twee fasen afgesloten voor het verkeer.

Eerst ging de dreef dicht voor het verkeer vanuit Noorderplassen West richting de Hogering. De werkzaamheden werden na die eerste fase verplaatst naar de andere rijrichting op de Boegdreef.

De gemeente heeft bij de werkzaamheden het asfalt laten vervangen tussen de Kombuis en de rotonde bij de begraafplaats. Daarnaast zijn de stootplaten bij de brug over het Michelinpad vervangen. Een stootplaat is een overgangsconstructie van de weg naar de brug.

Ergernis bij omwonenden
De werkzaamheden leidden al snel tot ergernis bij weggebruikers. Vooral de bewoners van de Noorderplassen West kregen door de werkzaamheden te maken met lange omleidingen waarvoor geen alternatief was.

De aannemer had overigens tijdens het werk aan de dreef borden geplaatst om automobilisten aan te moedigen de snelheid te minderen.

Ook werd gewaarschuwd voor de paddentrek die daar op dit moment plaatsvindt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel