Vorstschade: dit zijn de plekken in Lelystad waar de komende week wegen worden hersteld

LELYSTAD • Ma 8 april 2024 | 21:46 • Maandag 8 april 2024 | 21:46

Het asfalt van meerdere wegen in Lelystad wordt deze week gerepareerd. Aan de wegen is afgelopen winter schade ontstaan door vorst. In totaal gaat het om tien plekken waar gewerkt wordt.

De gemeente meldt dat tijdens de werkzaamheden sommige wegen en kruispunten deels worden afgesloten en het verkeer wordt omgeleid.

De meeste werkzaamheden worden buiten de spits gedaan. Zo moet overlast beperkt worden. De tijd van de werkzaamheden verschilt per plek. Het verkeer wordt met verkeersregelaars en borden omgeleid.

Dichte wegen en kruispunten
Dinsdag 9 april wordt vanaf 12:00 uur gewerkt aan de Houtribweg tussen de rotonde Houtribweg/Ringdijk en de rotonde Houtribweg/Durgerdamsstraat. Deze weg is tijdens de werkzaamheden dicht. Ook aan de Trekweg wordt gewerkt. Deze weg is op dinsdag en woensdag dicht vanaf 07:00 uur.

Woensdag wordt gewerkt aan de Torenvalkweg. De weg is afgesloten vanaf 07:00 uur.

Donderdag wordt er gewerkt aan het Kruispunt van de Westerdreef met de Zuiveringsweg. De weg is donderdag dicht tussen 09:00 uur en 15:00 uur. Dezelfde dag wordt er gewerkt aan het kruispunt Jol/Westerdreef. Dat gebeurt tussen 05:00 uur en 09:00 uur, waardoor het kruispunt dan dicht is.

Op vrijdag 12 april is het kruispunt van de Middendreef met de Gordiaandreef aan de beurt. Dit kruispunt is dan dicht tussen 09:00 uur en 15:00 uur.

Deze wegen blijven open
Sommige dreven en kruispunten kunnen tijdens de werkzaamheden open blijven. De gemeente sluit dan bijvoorbeeld één rijbaan af en stelt een snelheidsbeperking in. Zo wordt dinsdag 9 april gewerkt aan de Visarenddreef vlakbij de volkstuinen bij het Galjoen. Ook wordt die dag aan het noordelijk gedeelte van de Zuigerplasdreef gewerkt.

Vrijdag 12 april is het kruispunt van de Gondel 10 en de Westerdreef aan de beurt. Ook wordt die dag gewerkt aan het fietspad van de Swifterringweg. Die werkzaamheden beginnen om 06:00 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel