13 sollicitanten willen nieuwe burgemeester van Urk worden

URK • Di 9 april 2024 | 10:38 • Dinsdag 9 april 2024 | 10:38

Op de vacature voor de burgemeester van Urk hebben 13 mensen gesolliciteerd. Het gaat om één vrouw en twaalf mannen, laat de commissaris van de Koning weten.

Sollicitanten konden zich aanmelden tussen 14 maart en 4 april. De geïnteresseerden hebben verschillende achtergronden, zoals in het bedrijfsleven en in maatschappelijke organisaties.

Het burgemeestersambt op Urk is sinds 1 februari 2024 vacant door het vertrek van burgemeester Cees van den Bos naar Goes. Sindsdien neemt Jan Westmaas het ambt waar.

Lees ook: Burgemeester Cees van den Bos zwaait af; thuis in het dorp, maar geen Urker

Komende tijd gesprekken
De komende tijd gaat de commissaris van de Koning gesprekken voeren met de sollicitanten. Daarna zal hij met de vertrouwenscommissie uit de raad van de gemeente Urk de sollicitanten bespreken.

De vertrouwenscommissie voert vervolgens ook gesprekken met de kandidaten. Na de gesprekken stelt de gemeenteraad een aanbeveling vast met daarop twee namen en stuurt die naar de minister van Binnenlandse Zaken. De naam van de hoogstgeplaatste kandidaat wordt dan openbaar gemaakt.

De verwachting is om de voorkeurskandidaat voor het zomerreces vast te stellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel