Meer bijtincidenten met honden in Kuinderbos, boswachter gaat extra controleren

BANT • Wo 10 april 2024 | 17:30 • Woensdag 10 april 2024 | 17:30

Omdat er in het Kuinderbos bij Bant steeds vaker bijtincidenten tussen honden zijn, gaat de boswachter daar dagelijks controleren of bezoekers van het bos zich wel aan de regels houden. Als ze dat niet doen krijgen ze eerst een waarschuwing en bij een tweede keer een boete van 110 euro.

Boswachter Harco Bergman vindt het extra belangrijk om juist in deze periode te controleren, omdat de dieren druk zijn met paren, baren en broeden. In het bos is daarom extra rust nodig volgens hem.

Honden mogen in een gedeelte van het bos los rond lopen, maar dat betekent volgens Bergman niet "dat een hond daar zijn eigen neus mag volgen en happend en bijtend rond kan loslopen."

In het losloopgebied gelden namelijk wel regels. Zo mogen er maximaal drie loslopende honden per begeleider zijn, een hond moet luisteren naar het baasje en andere bezoekers mogen niet lastiggevallen worden. De boswachter adviseert een muilkorf te gebruiken als een hond niet sociaal is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel