Vader misbruikt 5-jarige dochter onder de douche, moet nu de cel in

LELYSTAD • Wo 10 april 2024 | 19:28 • Woensdag 10 april 2024 | 19:28

De 39-jarige M. de V. uit Lelystad is woensdag veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan één voorwaardelijk met een proeftijd van vijf jaar. De rechtbank acht bewezen dat hij zijn dochtertje seksueel heeft misbruikt onder de douche toen ze vijf jaar oud was. De officier van justitie had vier jaar cel geëist.

De rechtbank schrijft in haar vonnis dat De V. bij de straf die de aanklager eiste, uiteindelijk waarschijnlijk iets meer dan 2,5 jaar vast zou zitten. Dat komt door een wettelijke regeling die de straf bij goed gedrag met een derde verkort.

Met de straf die nu is opgelegd zit de Lelystedeling twee jaar vast én heeft hij nog vijf jaar een voorwaardelijke straf boven zijn hoofd hangen.

Schadevergoeding
En dat vinden de rechters belangrijk, omdat Justitie zo een oogje in het zeil kan houden en herhaling wellicht voorkomen kan worden. De V. mag in zijn proeftijd ook geen contact zoeken met zijn dochter, haar moeder en stiefvader en ook niet bij hen in de buurt komen. Daarnaast moet hij een schadevergoeding betalen van 8.000 euro.

De zaak kwam aan het rollen toen het jonge meisje begin vorig jaar opeens onbedaarlijke huilbuien kreeg. Ze klaagde ook meer dan anders over buikpijn en misselijkheid. En ze had pijn in haar kruis en een brandend gevoel bij het plassen.

'Groot geheim'
Dus toen ze op een dag haar moeder vertelde dat ze 'een groot geheim' had en opbiechtte: "Papa heeft mij pijn gedaan", gingen meteen alle alarmbellen af.

De V. heeft altijd gezegd onschuldig te zijn.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel