Sportveld in Lelystad vol met hobbels door regenval: 'Onhandig en gevaarlijk'

LELYSTAD • Do 11 april 2024 | 6:17 • Donderdag 11 april 2024 | 6:17

Het sportveld in het Woldpark in Lelystad is flink aangetast door de vele regenval van de afgelopen tijd. De bodem die bedekt is met kunstgras is flink gaan bobbelen. Dit is niet alleen onhandig, maar kan volgens verschillende partijen ook gevaarlijk zijn. 

Drie vrijwilligers namen het initiatief voor het sportveld dat in juni 2022 werd gerealiseerd. Eén van hen is Olav Wilke en volgens hem wordt er goed gebruik gemaakt van het veld. 

Het is onder andere bedoeld voor calisthenics, een vorm van krachttraining in combinatie met bijvoorbeeld rennen. Er wordt zowel door individuele sporters alsook door verschillende groepen gebruik van gemaakt, zoals FIT12. Die geeft er bijvoorbeeld Bootcamp. 

Filja Fortuin van FIT12 laat weten dat ze nu niet meer goed gebruik kan maken van het veld. "Vanwege de grote bulten die zijn ontstaan kun je je enkel flink bezeren. Het is niet veilig." Tijdens de bootcamplessen gebruiken ze de stangen voor krachttraining en het gebied er omheen voor cardio. Maar ook dat staat al langere tijd onder water. Daarom wordt nu het fietspad gebruikt voor cardiotraining.

Andere ondergrond
Volgens Olav Wilke zou dit misschien niet gebeurd zijn als er gebruik was gemaakt van een andere ondergrond, maar daar was bij het aanleggen geen geld voor. Er is ook al contact geweest met het bedrijf dat het veld heeft aangelegd. Die kan er wel wat aan doen, maar daar is geld voor nodig. Wilke hoopt dat de gemeente daar iets in kan betekenen. Gekeken wordt of er bijvoorbeeld een betere afwatering kan komen.

Het Sportbedrijf was ook betrokken bij het aanleggen van het veld. De organisatie zegt niet verantwoordelijk te zijn voor het onderhoud. Wel geeft het Sportbedrijf aan dat het gevaarlijk kan zijn om er te sporten. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel