Gedumpt konijn "hoogstwaarschijnlijk uit rijdende auto gegooid"

EMMELOORD • Za 13 april 2024 | 16:01 • Zaterdag 13 april 2024 | 16:01

Medewerkers van Dierenambulance Witte Gerrit uit Emmeloord schrokken zich lam toen ze vrijdagochtend pal langs de Marknesserweg een dood konijn met een plastic boodschappentas aan zijn poot aantroffen. Een woordvoerder van de dierenambulance vertelt dat het dier waarschijnlijk is gedumpt door het baasje.

Het is volgens haar niet zeker of het dier al overleden was toen het werd achtergelaten. De ambulance bracht het dode konijn naar de dierenarts in Marknesse, om wat meer informatie te krijgen. Daar bleek dat er geen zichtbare verwondingen waren.

De medewerkers vermoeden door de manier waarop de plastic tas aan het diertje vastzat, dat het konijn in het tasje uit een rijdende auto is gegooid. Het is volgens hen namelijk moeilijk om de auto stil te zetten op het deel van de weg waar het dier lag. "Het is te begrijpen dat het moeilijk is om een huisdier zelf te begraven, maar dit had zo niet gehoeven. Via de dierenambulance en gemeente zijn er genoeg manieren om overleden dieren af te geven", zegt de woordvoerster.

De dierenambulance heeft een melding gemaakt bij de politie. De wijkagent roept mensen die meer over de gebeurtenis of het dier weten op om contact op te nemen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel