Nieuw ruiterpad in het Hollandse Hout moet ruiters van buiten de regio trekken

LELYSTAD • Vr 19 april 2024 | 6:20 • Vrijdag 19 april 2024 | 6:20

Vijftien kilometer dwars door het Hollandse Hout. Donderdag werd de nieuwe ruiterroute geopend. Het pad gaat over zandpaden maar ook kriskras door de bossen. Wethouder van Lelystad Piet van Dijk en gedeputeerde Harold Hofstra deden de officiële opening door de poort te openen.

Marjon Melessen van stichting Paarden Platform Lelystad is erg blij met de opening van de nieuwe paardenroute in het Nationaal Park Nieuw Land. "Het is fantastisch. Ik heb zelf een eigen paard en rijd graag buiten. Hoe mooi is het dan dat we dat samen kunnen doen."

Niet alleen Melessen is blij. Een paar Lelystadse ruiters mochten het pad als eerste betreden. Allemaal waren ze erg enthousiast. "Fantastisch dat we hier nu een ruim buitengebied hebben. Een mooi bos, mooie paden zijn hier aangelegd. Ik ga er veel gebruik van maken," zegt de Lelystadse Linda. Ze vindt het vooral leuk om tussen de vosjes, vogels en hertjes te lopen.

De route van het ruiterpad.

Ook voor buiten de regio
Het ruiterpad is gefinancierd door subsidie vanuit Europa en is onderdeel van nieuwe recreatieve voorzieningen in de Poort Oostvaardersplassen. Zo komen er naast het ruiterpad ook nog extra parkeerplaatsen maar bijvoorbeeld ook een uitkijktoren.

Stichting Paarden Platform Lelystad denkt dat de ruiters het pad snel weten te vinden. Die zullen dan niet alleen uit Lelystad komen, zegt Marjon van de stichting. "Met deze route proberen we ook mensen van buitenaf hier te krijgen. We kregen al mailtjes van mensen: kunnen we de route al rijden. Ja, dat merken we wel. Dat gaat bij de paardenmensen vanzelf."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel