Zoekactie naar vermiste Marc Jaskulski in bos gestopt, politie richt zich nu op water

DRONTEN • Vr 19 april 2024 | 11:36 • Vrijdag 19 april 2024 | 11:36

Hulpdiensten zoeken vrijdag voor de vierde dag op rij in de omgeving van natuurgebied Roggebotzand naar de vermiste Marc Jaskulski uit Dronten. De 36-jarige man is sinds maandagmiddag spoorloos.

Jaskulski is volgens de politie zondagavond voor het laatst in levende lijve gezien, toen hij met vrienden in Dronten uit eten is geweest. Ook zeggen getuigen dat ze hem maandag nog gezien zouden hebben in de buurt van het bos, bij de Vossemeerdijk. Daar werd ook voor het laatst een signaal van zijn telefoon opgepikt door een telefoonmast.

Volgens een woordvoerder van de politie wordt er vrijdag niet meer in het bos gezocht. "We hebben daar dusdanig gezocht dat we geen aanleiding meer hebben te denken dat hij daar is. Maar zeg nooit nooit." Er wordt nu alleen op het water gezocht met politieboten. Het gaat om meren, tochten en kanalen waar fietspaden langslopen, in de hele gemeente.

De politie gaat uit van meerdere scenario's. Zo zou de Drontenaar onwel geworden kunnen zijn door het gebrek aan medicatie. Ook wordt een misdrijf niet uitgesloten, laat een woordvoerder weten. Ook de mogelijkheid dat Jaskulski zelf niet gevonden wil worden, houdt de politie open.

Het zoekgebied van de politie

Verdwenen
Volgens de politie vertrok Jaskulski maandag tussen 14:00 uur en 16:00 uur op de fiets vanuit zijn huis aan de Lancasterdreef. Wat er die dag voorafgaand aan zijn vertrek is gebeurd, kan de politie niet zeggen.

Politiewoordvoerder Joost Lanshage over de zoekactie:

Op het moment van de verdwijning droeg de 36-jarige man een groene ANWB-jas, grijze joggingbroek en bruine schoenen. Hij is 1.85 meter lang, heeft een lichte huidskleur en draagt een kleine bril en twee gehoorapparaten.

Mogelijk zou Jaskulski met een bruin/grijze Gazelle-fiets in de richting van het Roggebotzand zijn gefietst. Daarom is daar drie dagen gezocht. Onder meer het Veteranen Search Team, de ME, paarden, honden, drones en een helikopter zijn ingezet om de man te vinden.

Ook bankpasgegevens van Marc Jaskulski onderzocht. Dat heeft niets opgeleverd. Ook zijn verschillende tips tevergeefs nagelopen.

Gezondheid
De zoekactie is zo massaal opgezet, omdat er zorgen zijn om de gezondheid van de man. Volgens de politie heeft Jaskulski medicijnen nodig, die van levensbelang voor hem kunnen zijn.

Burgemeester Gebben merkt dat de vermissing leeft in het dorp. "Er wordt over gesproken." Daarbij doet hij de oproep om zo snel mogelijk 112 te bellen als iemand Jaskulski ziet. Ook is de politie op zoek naar camerabeelden waarop de Drontenaar maandag misschien te zien is.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel