Sterk Lokaal Almere wil actie van landelijke overheid tegen schimmelwoningen

ALMERE • Do 25 april 2024 | 14:04 • Donderdag 25 april 2024 | 14:04

Sterk Lokaal Almere en een aantal andere lokale partijen in Nederland willen dat de landelijke overheid iets doet tegen vocht en schimmel in huurwoningen. Ze zijn een burgerinitiatief begonnen.

Bij 40.000 handtekeningen of meer komt het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer.

Strengere controles
De lokale partijen zeggen dat vocht en schimmel schadelijk zijn voor de gezondheid van bewoners. Ze willen daarom dat er een landelijke aanpak komt om te voorkomen "dat huurders nog langer worden blootgesteld aan ongezonde leefomstandigheden". Er moeten strengere controles komen en verhuurders moeten geholpen worden bij de aanpak.

Het burgerinitiatief is opgezet door Leefbaar Rotterdam en Hart voor Den Haag, de grootste partijen in de gemeenteraden van de twee steden. Sterk Lokaal Almere doet ook mee, maar heeft geen zetel in de Almeerse raad. Wel zitten ze in de provincie.

Regenboogbuurt
Eerder deed de SP in Almere al onderzoek naar schimmelproblemen in huurwoningen. De bewoners van de Regenboogbuurt in Buiten hadden drie jaar geleden last van schimmel en daarna was het raak in appartementencomplex De Hulk in Haven.

De gemeente kondigde vorig jaar al aan in gesprek te gaan met de woningcorporaties. Die zijn gevraagd een aanpak te ontwikkelen waarmee vocht- en schimmelproblemen opgelost kunnen worden.

Lees ook: Almere maakt met woningcorporaties afspraken over vocht- en schimmelproblemen

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel