Centrada heeft twee locaties op het oog voor nieuwe sociale huurwoningen

LELYSTAD • Wo 1 mei 2024 | 16:21 • Woensdag 1 mei 2024 | 16:21

Centrada gaat het komende half jaar bekijken of er aan de Voorhof en de Fjord in Lelystad twee locaties voor sociale woningbouw kunnen worden ontwikkeld, gecombineerd met een wijkvoorziening.

Aan de Voorhof gaat het om de vurig gewenste nieuwbouw voor buurthuis Het Palet. Aan de Fjord moet er een combinatie worden gemaakt met nieuwbouw voor het IDO, het Inter Diakonaal Overleg. Dat heeft daar een inloophuis waar sociaal maatschappelijke activiteiten worden georganiseerd en waar mensen terecht kunnen voor financiële hulp.

Voor Het Palet is eerder gekeken naar de locatie waar het buurthuis nu zit. Dat werd niet als kansrijk beoordeeld, omdat er te weinig ruimte is. Doordat er echter een nieuw gebouw wordt gebouwd voor Kindcentrum Het Voorhof wordt er nu gekeken naar die plek.

Verzakkingen
Het Palet zit in een oud gebouw dat onlangs door verschillende verzakkingen anderhalf jaar geleden zelfs even gesloten moest worden. Dat is met noodmaateregelen opgelost, maar duidelijk is dat het gebouw wel aan het einde van haar latijn is.

De gemeenteraad besloot daarom eerder dat er onderzoek moest worden verricht naar de mogelijkheden voor nieuwbouw.

Ook het IDO zit in een gebouw dat haar beste tijd heeft gehad. Voor beide gebouwen geldt bovendien dat ze wellicht nog wel tijdelijk kunnen worden opgelapt, maar zeker niet duurzaam kunnen worden gemaakt.

Onderzoeken
Het onderzoek naar de kansen voor een combinatie met sociale woningbouw moet binnen een half jaar gereed zijn. Het streven is dat Centrada dan met de betrokken partijen een handtekening kan zetten onder een intentieovereenkomst.

Dit verhaal is gemaakt door Kees Bakker. Hij richt zich voor Radio Lelystad op verhalen uit Lelystad. Radio Lelystad en Omroep Flevoland hebben een samenwerkingsverband.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel