Weinig inspraak bij snelle uitbreiding stadion doet wenkbrauwen fronsen

ALMERE • Za 11 mei 2024 | 9:00 • Zaterdag 11 mei 2024 | 9:00

De fracties van de Partij voor de Dieren en de SP hebben vragen gesteld naar aanleiding van de geplande snelle uitbreiding van het Yanmar Stadion van Almere City FC. Uit berichtgeving van Omroep Flevoland bleek eerder dat verschillende partijen niet mee kunnen praten en participeren.

De Partij voor de Dieren en SP willen kijken hoe de plannen passen bij de verantwoordelijkheden van Almere voor klimaat, milieu, dierenwelzijn en natuur. Ook maken ze zich zorgen over de mogelijke negatieve gevolgen voor de natuur, dieren en bewoners in de buurt, zoals geluidsoverlast en lichtoverlast.

Snel uitbreiden, niet participeren
De gemeente Almere wil het Yanmar Stadion van Almere City zo snel mogelijk uitbreiden door stappen over te slaan, waaronder het uitsluiten van deelname van omwonenden en burgers aan de plannen. City wil het stadion dit jaar uitbreiden met ongeveer 1700 plekken en zo snel mogelijk beginnen met de bouw.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel